Bli styrgruppsansvarig för YSP Sverige

Young Sustainability Professionals (YSP) är ett nätverk för unga i hållbarhetsbranschen i Sverige. Syftet med YSP är att stötta personer som i sina yrkesroller driver hållbarhetsagendan framåt. Inom företagen, i organisationerna, myndigheter, de ideella föreningarna och på partikanslierna är YSP:are med och driver på, utmanar och arbetar för att en hållbar framtid ska bli verklighet. Det tror vi gör skillnad för att snabbare ställa om till en hållbar utveckling.

YSP växer och är på en resa till att bli lite mer formaliserat för att bygga en stabil organisation samtidigt som vi behåller det spontana och enkla. För att säkerställa att organisationen kan tillgodo se ett ökat antal medlemmar och fortsätta utvecklas tillsätts nu en styrgrupp. Styrgruppen komma ha det operativa ansvaret för YSP och kommer stöttas av styrelsen.

Det här gör styrgruppen

Som medlem i stryrgrupen kommer du vara med och utveckla YSP framåt och förvalta det värde YSP står för idag. Idag drivs YSP genom dessa fyra huvudaktiviteter:

1) Facebookgruppen. Kärnan i YSP är vår Facebook grupp där medlemmar fritt kan diskutera frågor, dela kunskap och ge tips till varandra. Vi ber dock medlemmar att respektera att gruppen framför allt är till för interaktion och utbyte, varför spridning av information som kan uppfattas som reklam för den egna verksamheten eller dylikt undanbedes.

2) Event. YSPs medlemmar bjuder löpande in varandra till kompetenshöjande event för att vi hela tiden ska kunna driva hållbarhetsagendan framgångsrikt.

3) Nätverksträffar. Under våra nätverksträffar ges vi möjlighet att under avslappnade former träffa verksamma från olika typer av organisationer och branscher med olika kompetenser och intressen kopplat till hållbarhet. Här bryts de för hållbarhetsutvecklingen så skadliga ”silosarna” och broar kan byggas som möjliggör förändring på riktigt.

4) Årlig konferens. En gång om året samlar vi medlemmarna på en konferens med fokus på erfarenhetsutbyte, fördjupat lärande och YSPs arbete och strategier framåt.

Ansökan

Ansök genom att maila till ysp.sweden@gmail.com där du besvarar kort med några meningar; Vem du är, varför du är intresserad och hur du vill driva YSP vidare? Styrgruppen förväntas vara engagerade på årsbasis i samband med YSPs årsmöte. Skicka din ansökan senast 2020-02-16.

Vid frågor är du välkommen att ringa till kontakpersoner i styrelsen:

Karin Nyberg 072 240 88 48

Felix Nilsson 070 – 566 90 96

Luisa Monse 076- 181 99 75

Oliver McEwen 072 – 712 25 55

Vi ser fram emot din ansökan och hoppas du vill bidra till att bygga YSP!

Mer information om YSP, kommande och genomförda träffar och annat kan du läsa om här på hemsidan eller i facebookgruppen.