Vill du komma i kontakt med oss som driver YSP. Maila till ysp.sweden@gmail.com
Eller hör av dig direkt till någon i styrelsen, kontaktuppgifter och ansvarsområden finner du under respektive namn.

 

YSP samlar över 2300 unga i hållbarhetsbranschen, vill du få vår syn på framtidens arbetsmarknad och den omställningen till en hållbar utveckling som pågår är du välkommen att kontakta vår talesperson Maja Bjuggstam.

Styrelseordförande

Maja Bjuggstam har en civilekonomexamen med inriktning service management och affärsutveckling från Umeå Universitet och arbetar idag som hållbarhetskonsult. Maja har erfarenhet av och arbetar med sociala finansiering, medborgarengagemang och strategiutveckling för både entreprenörer samt företag inom Mid-market. När Maja inte jobbar är hon troligen fastklistrad framför formel1 eller på en mysig uteservering med ett glas bubbel i handen.

Ledamot

Amanda Degerkvist har en kandidatexamen i ekonomi där hon inriktat kurser och examensarbete mot hållbarhetsstyrning och en masterexamen i International strategic management från Lunds universitet. Hon har främst erfarenhet av styrning och strategi av hållbarhetsfrågor och har en bakgrund som hållbarhetsstrateg- & chef inom transportbranschen. Idag jobbar hon som hållbarhetskonsult på Narva med fokus på strategi & rapportering. Amanda har ett stort intresse för personlig utveckling & när hon inte jobbar hittas hon troligen på vandring i norrländska fjällen, på en segelbåt eller en uteservering i Stockholm.

Ledamot

Thérèce Bonnier är utbildad civilingenjör i Energi och miljö från KTH, med en master i hållbar stadsplanering. Hon jobbar sedan 2017 som konsult på AFRY inom miljö- och hållbarhetssamordning i bygg- och stadsplaneringsprojekt, med kunder inom både privat och offentlig sektor. Thérèce har en brinnande passion för hållbar stadsutveckling och är även samordnare för Naturskyddsföreningens Stadsplaneringsgrupp i Stockholmskretsen. När hon inte driver hållbarhetsfrågor hittar man henne som oftast ute på dansgolvet, på en vinkurs, eller med en bok i handen.

Ledamot

Micaela Quesada Longgren har en kandidatexamen i miljöteknik från Universität Stuttgart och en masterexamen i miljö- och hållbarhetsvetenskap från Lunds universitet. Hon har 8 års arbetslivserfarenhet från att ha jobbat på olika organisationer inom både privat och ideell sektor, i såväl Sverige som utomlands. Micaela har ett stort intresse för personlig utveckling och Inner Development Goals. När hon inte är på jobbet gillar hon att vandra, vara aktiv och upptäcka nya ställen i Stockholm.

Ledamot

Tove Lexén har en Politices kandidatexamen och en masterexamen i Freds- och konfliktstudier från Uppsala universitet. I sina studier har hon integrerat samhällsvetenskaplig discipliner med miljö och skrev sin masteruppsats om våld mot miljörättsaktivister i Colombia. Tove tillträder i augusti som WaterAid Sveriges klimatsakunniga och kommer arbeta med policy kring klimatresiliens och vatten- och sanitet. Hon har en passion för mänskliga rättigheter och mänsklig säkerhet samt hur dessa ska värnas i ljuset av klimatförändringarna och andra miljömässiga utmaningar. Utanför jobbet älskar hon att vara ute i naturen, laga innovativ vegetarisk mat och resa.

Ledamot

Erika Frimanson har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och en masterexamen i tillämpad klimatstrategi från Lunds universitet. Hon jobbar som hållbarhetskommunikatör på Lunds kommun och föreningen Klimatkommunerna. Hon är extra intresserad av vad som driver förändring och offentlig sektors roll i omställningen. Utanför jobbet lockar tid i skogen, matlagning och tågresor ner i Europa.

Ledamot

Philip Gelfgren har en kandidatexamen inom Nationalekonomi från Uppsala universitet. Under studietiden så arbetade han med Sustainergies och läste även kurser inom miljö, hållbar utveckling och energisystem. Philip arbetar idag som hållbarhetsanalytiker på Länsförsäkringar Fondförvaltning, och har tidigare erfarenhet från startup-världen. Han är speciellt angelägen om om att pengaflöden i finansvärlden går dit där de har en positiv påverkan. På sin fritid så gillar han att vara ute i skärgården, samt vandra i skog och fjäll.